10 tahun berlalu

11 01 2010

Assalamulaikum,
Pendek saja aku bercerita…aku “hang out” dengan kawan-kawan aku yang dah 10tahun aku tak ketemui..hahahaha..syok wooo…





KLCC night!!!

2 01 2010

Assalamualaikum,

Pertama kali saya mengucapkan Selamat Tahun Baru 2010, semoga tahun ini akan memberi kita pengalaman serta haluan yang baru dalam hidup kita. Disini aku memulakan cobaan membaik pulih blog aku ni yang sekian lama menyepi, kini bakal kembali aktif.

Aku memulakan dengan pergambaran di KLCC, Kuala Lumpur. Aku bersama dua sahabat aku sejak dari bangku tadika lagi sesama kelas hingga aku darjah6. tidak lain dan tidak bukan iaitu Tarmize dan Afiq. Thanks jadi sahabat sejati aku 🙂 walaupun sekarang ini kita membawa haluan masing-masing. Di sini aku merakam memori indah kita di KLCC. sebelum ni kita asyik jumpa di kampung Kelantan. Sekarang di Kuala Lumpur. Syok gila pat jumpa korunk. Besh…lau ada reunion kelas kita, boleh laa aku rakamkan detik-detik manis bersama semula :)…huhuhu..miss u all 🙂

Untuk pembaca semua, nikmatilah keindahan KLCC di waktu malam. Di bawah ini adalah hasil rakaman aku menggunakan nikon D300. Tengok la semua..terima kasih .

p/s : klik pada gambar untuk lihat full saiz 🙂





Final Projek Interaktif

12 05 2009

tumpu apa yg di ajar

Malam yang seksa setiap hari bersilih ganti hanya waktu malam yang bisa dijadikan tempat bertempur untuk siapkan Final projek interaktif..ni baru yang nie..Adoi..Mujur ada siFOO Ise DDS6..huhu..die laa banyak tolong..Expert Flash katekan..huhu..siFOO aku and Sob latu..huhuhu…Letih cek oi…bagai nak gilo macam orang kat kampung bahagia..malam aku tido, sob berjaga..siang hari sob tido, aku plak berjaga..macam hampessssss….huhuhu

Sifu ngajar

Tgk siFOO kami dok ngajar..hehe..ngajar xbunyi sore..tau-tau da siap..pastu siFOO tanya faham and tau tak nak buat guano?Kami jawab : “TAK PAHAM LAA!!!” ngaja tu bia laa bunyi sore and gtau satu persatu..ini idok..buat ikut suke siFOO jerk..yang kami ni ternonong nengok jea..apa pun tak paham…hehehe..lawak jenaka kadang-kadang..biase laaa..hehehe

Giler nyer kijew

Aku dan sobri berusaha menyiapkan kijer giler nie 🙂 adoi…huhuhu…main dengan script and linking…ahakssss..tak tido malam siot..penat…besok present!!!aaaarrrrrggghhhhh!!!!!..apa pun usaha yang terbaik dulu..huhuhu 🙂

Wish my team ALL THE BEST yea 🙂 hehehe..kepada kawan-kawan seperjuangan, jgn sedih-sedih..perjuangan kite belum selesai selagi belum abeh poli nie…hehehe 🙂





Sound Of ISLAM

12 05 2009
 
Aku bagi penerangan tugas masing-masing
Aku bagi penerangan tugas masing-masing

SABTU, 11 April 2009 jam 8.30 malam berlangsungnya Program Sound Of Islam dimana ia merupakan satu proram untuk mencari bakat baru untuk kumpulan nasyid. Disini bermulanya aku bagi tugas pada budak-budak yang jalankan tugas

Barisan Juri Yang Berkaliber

Pada 11 April lalu satu Pertandingan Nasyid Antara Jabatan peringkat Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin..Semua jabatan terlibat kecuali Jabatan Teknologi Maklumat dimana Tahun 2008 merupakan Juara Pertandingan Nasyid Peringkat PTSS..Tahun 2009 ini disandang oleh Jabatan Kejuruteraan Elektrik..Tahniah! dan Syabas! diucapkan..Untuk Jabatan Rekabentuk & Komunikasi Visual (JRV) yang kini menduduki tempat Naib Johan pada tahun 2008 tetap sama nasibnya pada Tahun 2009 nie..InsyaALLAH akan datang tahun 2010 JRV akan menjuarai Pertandingan Nasyid Peringkat PTSS..Amin

Best Perfomance
Best Perfomance

Best nya mase nasyid nie adalah 2 orang sahabat aku..hehehe…giler 1st time masuk nasyid..menang no.2..ok arr tu untuk orang 1st time masuk..hehe..yag lawaknyer..mase training, sedap jea sore diorg..tapi bile time live show..perrrrrgggghhhh!!!!!…merdu giler mengalahkan kodok..hikhikhik siap jadi orang jepun ag tuh..muke pucat macam pakai tepung..hihi …ape daaaan…tapi best..tu laa pengalaman yang akan buat kami sentiasa mengingati saat-saat belajar nie…lagipun kami dah semester5..sekali sekala kenangan diukir untuk kemesraan akan datang…”Kenangan diantara kita, tak mungkin ku lupa…agar kau berbahagia disampingnya…” huhuhu…Membe aku yang jadi penyanyi..kiri tu Palie, sebelah kanan Palie tu Sobri

 
New Artist




Feedback about class Web Animation

21 02 2009

Alhamdulillah syukur segala rahmat dan kurnia-NYA dapat saya membina blog saya sendiri dengan adanya seorang pensyarah yang memberi tunjuk ajar dengan ketelitian serta mempermudahkan urusan antara pelajar dengan pensyarah untuk sama-sama saling memahami dalam pembinaan animasi web.

Untuk kelas web animation, so far so good..saya suke cara pembawakan cik ju mengajar sebab mudah difahami, interaksi antara dua pihak iaitu pelajar dan pensyarah amat mudah serta dapat bertukar idea dan sebagai seorang pelajar, kami tidak rasa gementar untuk bertanya apa-apa soalan dengan cara pembawakan cik ju… :D=





New World for New Web

19 02 2009

Arini aku blaja web animation dengan cik Juniza..huhu..agak nyusahkan jugak lah..tapi lame-lame hepy la plak..hikhikhikhik :D=





Hello world!

19 02 2009

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!